Lefkas

lefkas



Lefkas

Lefkas is een van de prachtige, Ionische eilanden van Griekenland. Het populaire Griekse eiland ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Je komt er met de auto via een brug die deze regio met het vasteland verbindt. Het eiland dankt haar naam aan de witte stranden en de eveneens witte rotsen bij Kaap Lefkas. Het is ook nog eens een van de groenste eilanden van Griekenland en heeft voor ieder wat wils. Van gezellige, drukke toeristenplaatsjes tot authentieke dorpjes en van de glooiende oostkust tot de door steile rotsen omgeven zandstranden aan de westkust. Bovendien is het niet alleen een populair vakantieadres voor Nederlanders, ook voor Grieken is het een ideale plek om te ontspannen. Ieder weekend stroomt het eiland vol en is het gezellig druk op de stranden en bij de vele, trendy beachclubs. 


Nidri

Nidri is een kleine, gezellige badplaats aan de oostkust van Lefkas. Vanaf deze plaats heeft u een fantastisch uitzicht over zee met daarachter het vasteland van Griekenland. Nidri is tevens de drukst bezochte toeristenplaats van Lefkas. In het centrum van Nidri vindt u (souvenir)winkeltjes, een haven, minimarkten en verschillende restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Nidri heeft vele bars en 2 discotheken. De lange stranden van Nidri zijn goed georganiseerd. U kunt hier strandbedjes huren en er is volop mogelijkheid tot het beoefenen van vele watersporten. Ook aan bezienswaardigheden komt Nidri niet te kort, u vindt hier bijvoorbeeld een museum met opgravingen uit de Neolithische periode, de resten van een oud aquaduct en Romeinse en Byzantijnse graftomben. Het landschap achter het dorp Nidri is ook werkelijk prachtig. Ongeveer 4 kilometer landinwaarts vindt u de Dimosaris kloof en de Ronies watervallen.


6,9 /10 Studio’s Afendra

Studio’s Afendra ligt in het dorpje Nidri en is slechts 150 meter verwijderd van het strand. Het hotel is omringd door bergen en zee en op loopafstand vind je verschillende restaurants en winkeltjes. De ruime en comfortabel ingerichte kamers hebben allemaal een eigen balkon en gratis WiFi. De studio’s liggen in een rustige en groene omgeving, maar in de buurt is genoeg te doen. Op zo’n 3,5 km vind je de indrukwekkende Dimosari watervallen en aan de kust kun je watersport beoefenen. Ook is het eiland Lefkas het ontdekken waard, met al zijn mooie stranden, bossen en bergen. Gasten van Studio’s Afendra hebben toegang tot het zwembad van naastgelegen Appartementen Palmyra.

Op een prachtige groene plek

Vlak bij het strand

Ruime kamers met balkon

Bezoek de Dimosari watervallen


MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 12 augustus 2022. PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen, check daarom altijd de genoemde prijs en datum voor u definitief boekt.

Boek direct