Pittoresk Roses

pittoresk roses



Roses, een smaakvol Spaans pareltje

Roses, een badplaats aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje, heeft nog altijd een authentiek karakter en biedt tegelijkertijd veel comfort voor de zonzoeker.

Roses heeft een  schoon en mooi zandstrand.  Zonnen in Roses Met ca. 4 km zandstrand is luieren aan de kust geen probleem! De kustlijn is bekroond met de Blue Flag Award. Wat dit inhoudt? In het kort is dit een garantie dat je op een schoon en veilig strand zont en wandelt. Enkele mooie stranden zijn Playa de Roses, Playa La Punta en Playa de Palangres.

Achter het strand vind je de boulevard. Omdat je tussen de palmbomen loopt, zal je het vakantiegevoel al snel te pakken hebben. Ook leuk: watersporten zijn er in veelvoud in Roses. Zo heb je de mogelijkheid om te duiken of snorkelen. Er zijn daarnaast genoeg opties voor boottochtjes langs de kust.

De nog altijd aanwezige visserij Vakantie Roses, visserijEvenals veel Spaanse badplaatsen, hield Roses zich vóór de komst van het toerisme voornamelijk bezig met de visserij. Uit Roses is het echter nooit weggegaan. Visserschepen vertrekken dagelijks uit de haven om terug te keren met een boot vol verse vis.

De keuken in Roses is – mede door deze achtergrond – zeker niet te min! Er is één specialiteit uit de badplaats waarvan het water je in de mond loopt. Dit gerecht wordt suquet de peix genoemd. Het is een relatief simpel gerecht: verse vis wordt samen met aardappelen gekookt en op smaak gebracht. Het is een echt cadeautje voor de smaakpapillen.

Wandelen door een oud fort

De geschiedenis heeft in Roses zijn sporen achtergelaten. Ciutadella de Roses is daar een van de bewijzen van. Dit fort, want dat doel had het, werd in de 16e eeuw gebouwd. In 1961 werd de citadel, waarvan nu nog slechts een ruïne over is, tot monument gedoopt. Erg bijzonder zijn de archeologische vondsten in de citadel. Deze geven meer weer over de Griekse en Romeinse bezetting. Tijdens jouw vakantie heb je de mogelijkheid dit oude fort en bijbehorende museum te bezoeken. Het monument is het hele jaar lang geopend en is in het hoogseizoen ook ’s avonds nog open.



Hotel Univers ***

Hotel Univers ligt vlakbij kilometerslange stranden en de bruisende haven van Roses. ’s Avonds diner je in een van restaurantjes om de hoek óf gezellig in het driesterren hotel onder het genot van live muziek. Een vakantie aan de Spaanse Costa Brava om niet snel te vergeten!

Ligging & omgeving

Hotel Univers heeft een fijne ligging voor een heerlijke zonvakantie. Playa La Punta – een van de mooiste stranden van het oude vissersdorpje Rosos – ligt ca. 350 m verderop. Ergens anders de zee in springen? Roses heeft maar liefst 4 kilometers aan strand, genoeg keuze!Bezoek ook eens Playa Nova en Playa del Rastell.

Cultuurliefhebber?

Bekijk Ciutadella de Roses. Vanaf Hotel Univers loop je in ca. 20 minuten naar deze ruïne. Nu is het een monument met bijbehorend museum, maar in de 16e eeuw diende het als grot. Actievelingen kunnen ook genoeg ondernemen tijdens een vakantie in Hotel Univers. De badplaats biedt o.a. een waterpark, minigolfbaan en kartbaan.

Kamers

Hotel Univers biedt ca. 200 kamers. Deze zijn standaard voorzien van o.a. een tv, telefoon, airco, gratis WiFi, koelkastje, badkamer met douche of bad, toilet en föhn en een balkon of terras. Gebruikmaken van kluisje is mogelijk tegen betaling. Tegen een meerprijs zijn er kamers met zwembad-, zijzee- en havenzicht te boeken.

Faciliteiten

Plons in het zwembad van Hotel Univers en neem daarna plaats op een van de ligbedden om te genieten van de Spaanse zon. Aan de bar schenken ze verfrissende drankjes, die je op het terras of aan het zwembad kunt nuttigen. In Hotel Univers is elke avond een feestje. Neem plaats op het terras van het restaurant en smul van Spaanse gerechten. Tijdens het eten luister je naar live muziek en misschien waag je daarna zelfs nog een dansje.

Overige faciliteiten en diensten van Hotel Univers zijn o.a. een receptie, lounge, gratis WiFi in de openbare ruimtes en tegen betaling parkeergelegenheid. LET OP: diverse faciliteiten en diensten van Hotel Univers kunnen seizoensgebonden en weersafhankelijk beschikbaar zijn. De informatie over deze reis kan afwijken per vertrekdatum. Exacte informatie over verzorging, kamers, transfers e.d. krijg je na het controleren van de door jou geselecteerde reis.

MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 14 augustus 2022. PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen, check daarom altijd de genoemde prijs en datum voor u definitief boekt.

Boek direct